A zsebesek nem pihennek

2022.10.26. 17:44

Érdemes megfogadni a rendőrök tanácsát

Mindenszentek és halottak napján a temetők megtelnek emlékezőkkel, hogy leróják tiszteletüket szeretteik sírjánál.

Zs. J.

Ezekben a napokban jóval többen érkeznek a sírokhoz, hogy koszorúval, virággal, gyertyával, mécsesekkel emlékezzenek szeretteikre.

A rendőrség közleményben hívta fel a figyelmet, mire érdemes odafigyelni, hogy ne váljunk áldozattá. A gépkocsival érkezőknek ajánlják, hogy lehetőség szerint a kijelölt, őrzött és kivilágított parkolót vegyék igénybe. Az autóban soha ne hagyjanak értéket (mobil, laptop, pénztárca). A rendőrök kitértek arra is, hogy sokan a tömegközlekedést választják. A buszok ilyenkor zsúfolásig megtelnek utasokkal, ami vonzza a zsebeseket. A rendőrség kéri az állampolgárokat, hogy ha busszal utaznak, a pénztárcát, értékeket a kabát belső zsebében tartsák, a táskát testközelben.

Több temető a mindenszentek és hallottak napján hosszabb ideig tart nyitva, a pécsi köztemető november 9-ig 6.00 órától 20.00 óráig, november 10-től 7.00 órától 17.00 óráig. A pécsi köztemetőbe november 1-jén és 2-án személygépkocsival csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek, október 29. – november 2. között elektromos kisautóval biztosítják a temetőn belüli könnyebb közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában