Nyomoz a rendőrség

2023.01.10. 15:20

Állatkínzás: ismeretlen tettes ellen indult eljárás

Zs. J.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy több szarvasmarha elpusztult Drávakeresztúron egy gazdaságban, ahol az állatok se inni, se enni nem kaptak. Az esetről megírtuk, hogy múlt hét péntek este a szigetvári Nyújts Kezet a Mancsokért Alapítványt egy betelefonáló értesítette a tarthatatlan állapotokról. Az alapítvány vezetőjének elmondása szerint a helyszínen áldatlan állapotok fogadták őket. Tizenhat szarvasmarha elpusztult, huszonhat még életben volt, de több állat nagyon le volt gyengülve. A szigetvári alapítvány takarmányt, vizet vitt az állatoknak. Cikkünk megjelenése előtt kérdéssel fordultunk a rendőrséghez. Arra kérdeztünk rá, hogy: indult-e eljárás az ügyben, ha igen, mivel gyanúsítják a gazdát, illetve mikor érkezett bejelentés a rendőrségre az üggyel kapcsolatban, a helyszínen mit találtak a rendőrök?

Kedd délután a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a következő választ küldte el lapunk megkeresésére: A konkrét üggyel kapcsolatban 2023. január ötödikén érkezet bejelentés a rendőrségre, a kollégáink a helyszínen adatgyűjtést végeztek, majd a beszerzett adatok alapján állatkínzás bűntette miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában