Migránscsapatot fogtak

2023.07.24. 09:33

Rendőrök elől menekültek, a végén elkapták őket

Baranya és Tolna vármegye határában állítottak meg egy teherautót a rendőrök. Az utasok és a sofőr nem várták meg az intézkedést, megpróbáltak kereket oldani.

Zsigmond József

Szászvár és Györe települések között, a vasúti sín alatti aluljáróban június 23-án reggel a rendőrök egy magyar rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek. A jármű utasterében és rakterében senki nem tartózkodott, a jármű vezetője és utasai az intézkedés megkezdése előtt elmenekültek a helyszínről. Kiderült, hogy a járművet egy iraki férfi vezette, és vele utazott társa, aki szintén iraki állampolgárságú volt, őket a rendőrök 13 óra 55 perckor Tolna közigazgatási területén elfogták.  A járműben a sofőrön és társán kívül 40, magát török, és 6, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akiket a rendőrök Szászvár és Szentlőrinc közigazgatási területén tartóztattak fel.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában