Szabály követés

2023.08.01. 14:00

A mulasztás nagy gond - nem adunk elsőbbséget az utakon

Az elmúlt héten főként elsőbbségi jog megadásának elmulasztása miatt történtek balesetek.

Bama.hu

Baranya vármegye közútjain július 24-e és 30-a között összesen 38 baleset történt, amelyek közül hat járt személyi sérüléssel. A balesetekben hatan könnyebben, egy személy pedig súlyosan megsérült. A balesetek okozója mind a hat esetben személygépkocsi vezetője volt.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai az elsőbbségadás elmulasztása, a figyelmetlenség és a szabálytalan kanyarodás voltak.

Gyakrabban kell számítani erdei állatok megjelenésére az utakon, elsősorban lakott területeken kívül. A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy közlekedjenek óvatosabban, lassabban, főként korlátozott látási viszonyok mellett, hogy több idejük legyen reagálni, ha hirtelen felbukkan a jármű előtt egy állat!

A biztonsági öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste ütközés során hirtelen előrelendülve a jármű belső részeinek csapódjon, vagy kirepüljön a gépkocsiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában