Pénzt követeltek

2024.02.26. 16:40

Rablás áldozatává vált egy patika és egy dohánybolt is (videók)

Még egy hét sem telt el az első eset óta, és máris újabb fegyveres támadás rázta meg Pécs városát. Először egy gyógyszertárt ért rablás, most pedig egy nemzeti dohányboltot.

Czeczon Enikő

Hétfőn Kertvárosban csapott le egy rabló

Fotó: Löffler Péter

Az első rablás február 22-én történt délután fél 2 környékén. A rendőrség tájékoztatása szerint a tettes egy férfi volt, aki maszkkal a fején belépett a Jurisics Miklós utcai szolgáltatóközpont közelében található gyógyszertárba, a SIPO Patika “Jurisics”-ba. Az elkövető az eladótól a követelte a napi bevételt, és miután a rablás sikeresnek bizonyult és megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről, és azóta is nagy erőkkel keresik.

rablás, patika
Rablás áldozatává vált egy pécsi patika is

Az érintett gyógyszertárhoz aznap több rendőrautó kiérkezett, valamint két helyszínelőkocsi is, akik elkezdték a vizsgálatot.  

A rablás az eladókat, valamint a környék lakosságát is megrázta, hiszen egy iskola is van a közelben, és sokan a közeli házorvoshoz szokták vinni gyermeküket betegség esetén, és aztán az említett patikában váltják ki a gyógyszereket.  

Az esettel kapcsolatban dr. Harmatha Levente patikatulajdonos azt nyilatkozta, hogy a társadalomnak tudnia kell, hogy egy patikába nem éri meg betörni vagy fegyveres rablást elkövetni, ugyanis a tranzakciók kilencven százaléka digitálisan zajlik, azaz bankkártyával vagy egészségpénztári kártyákkal. 

Hétfőn Kertvárost rázta meg fegyveres rablás

Alig ocsúdott fel a város ebből a megrázkódtatásból, és február 26-án egy újabb rablási kísérlet történt. Az eset délelőtt 10 óra után pár perccel történt a kertvárosi kis Tesconál található nemzeti dohányboltnál. Az elkövető maszkban lépett be az üzletbe lőfegyverrel vagy annak utánzatával a kezében, és követelte az eladótól a napi bevételt, azonban az eladó a kérésnek nem tett eleget, így a rabló üres kézzel távozott. A helyszínre kiérkeztek a rendőrök, valamint a helyszínelők is.  A tettes felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Sokak szerint a két támadás összefügg, és az elkövető ugyanaz a személy lehet, de ez jelenleg még csak feltételezés. Amint van bővebb információnk, frissítjük ezzel kapcsolatos cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában