szakma

2018.03.09. 10:00

Még mindig hiány van szobafestőből és cukrászból  

Újabb kiegészítő képzéseket hirdettek meg pályázati támogatásból a különböző oktatási intézmények az alacsony képzettségűek, illetve a munkanélküliek számára.

H. Zs.

Mezőgazdasági munkás, kiskerti növénytermesztő, cukrász, szobafestő, tisztítástechnológiai szakmunkás, háztartásigép-szerelő, rongyszőnyegkészítő szakmákra várják a jelentkezőket, elsősorban Mohács, Szigetvár és Mindszentgodisa térségéből, mert a képzéseket is ezeken a területeken szervezik meg. A különböző szakterületekhez kötötten az oktatás  időtartama is változó – 280–1240 óra –, a sikeres vizsga után pedig végzettséget igazoló OKJ-s bizonyítványt is kapnak a résztvevők.

A pályázati kiírás szerint  támogatásban részesülhetnek a kevésbé fejlett régiókban, többek között a Dél-Dunántúlon, lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező, tankötelezettségüket teljesített, legfeljebb befejezett általános iskolai végzettséggel rendelkező közfoglalkoztatottak, vagy munkaviszonyban álló felnőttek.

A képzési programokba bevont közfoglalkoztatottak számára a képzés ingyenes, a képzési időszak alatt – igény esetén – mentorok is segíthetik a tanfolyam eredményes befejezését. A képzéshez tartozó költségeket a projekt biztosítja a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzés időszaka alatt, az erre az időszakra járó bért pedig a Belügyminisztérium fedezi.

A program előnye, hogy egy résztvevő több képzésben is részt vehet, amennyiben teljesíti az előírt feltételeket. Az egyik ilyen lehetőség, ha a jelentkező a 7. osztályos felzárkóztató képzés befejezését követően a 8. osztály elvégzésére irányuló programra is jelentkezik, vagy ha az alapkompetencia-oktatás után egy újabb szakmai képzés elvégzésére nyújtja be kérelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!