közgyűlés

2018.05.16. 20:00

Csökkentené kintlévőségeit az önkormányzat

Csütörtökön ismét ülést tart a képviselő-testület, az előzetes tervek szerint mintegy negyven napirendi pontot tárgyalnak a városatyák. Közülük is kiemelkedik pár jelentősebb téma, így például pont kerül a pécsi közösségi közlekedés újabb átszervezésére, de a város lépéseket tesz annak érdekében is, hogy csökkentse az önkormányzati bérlakásokban élők hátralékait.

HLB

Az ülés elején a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői számolnak be a testület tavalyi tevékenységéről. Az egyik legfontosabb napirendi pont az önkormányzati bérleményekben keletkezett kintlévőségek visszaszorítására készítendő intézkedési terv elfogadása.

A koncepció részeként a lakásigénylők esetében egységes sorbaállítási pontrendszert állítanának fel, emellett úgy is csökkentenék a hátralékokat, hogy a különböző okok miatt nem gyakorolt bérleti jogviszonyok – haláleset, vagy mert a bérlő elhagyta a lakást – esetében megszűnjön a számlázás, de tisztáznák a bérlő és a bérbeadó feladatait is (például, hogy kinek a felelőssége egy lakás felújítása és karbantartása).

Szintén a bevételeket növelné az elöregedett és tisztázatlan ivóvíz-fogyasztási megosztással rendelkező helyszínek feltárása, az önkényes lakásfoglalóknál megszüntetnék a közműszolgáltatásokat, növelnék a kártyás mérőórák számát, de ami talán a legfontosabb, hogy átstrukturálnák a bérleti díjakat a rendszer műszaki fenntarthatóságának érdekében.

Ami a további tárgyalandó témákat illeti, számos önkormányzati cég felügyelőbizottságába delegálnak új tagokat, de újabb beruházásokról is döntenek a képviselők. Így a pécsi KRESZ-parkot is fejlesztik, de Kertvárosban és a Budai Nagy Antal utcában is felújítanak egy-egy óvodát.

Mindezeken túl eldől, hogy mely alapítványok kapnak juttatást a polgármesteri keretből, s mely kulturális célú alapítványok kapnak még támogatást, emellett az Égervölgyi, Abaligeti úti és Bányavasút utcai partfalkárosodások helyreállítása érdekében pályázati forrásokat hívna le az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!