nemzetközi pálinka- és pogácsamustra

2018.08.25. 12:30

Komlón a pálinkák és a pogácsák versenyeznek

Az augusztus 30-tól szeptember 2-ig tartó Komlói Napok és Bányásznap zárónapjának egyik különlegesnek ígérkező programja lesz a mustra.

W. K.

Mióta a törvény lehetőséget biztosít rá, egyre nagyobb divat a házi pálinka készítése

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a nemzetközi pálinka- és pogácsamustrát a Tisztelet Komlónak Egyesület a Komlói Vállalkozók Klubja Egyesülettel karöltve a jövő hétvégén. A versenyre a jelentkezők által főzött vagy főzetett pálinkával lehet nevezni – a minták augusztus 27. és 29. között adhatók le a Hotel Béke Sziget recepcióján. A zsűri elé kerülő pogácsák szintén kizárólag saját készítésűek lehetnek, ezeket közvetlenül a szeptember 2-án délelőtt a hotel kerthelyiségében kezdődő mustra előtt, a helyszínen lehet leadni. A pálinkákat majd egy szakemberekből álló bizottság értékeli, a pogácsák esetében a szakmai szempontok mellett a közönség szavazata is döntő lesz.

A mustra az augusztus 30-tól szeptember 2-ig tartó Komlói Napok és Bányásznap árónapjának egyik különlegesnek ígérkező programja. Az immár hagyományosnak mondható Komlóért Expót is ezen a hétvégén tartják. A négy napon átívelő rendezvény során ünnepi megemlékezések, szépségverseny, kerékpártúra, kézműves vásár, ízek utcája és rengeteg szórakoztató program, gyermekműsorok, koncertek várják az érdeklődőket. Szeptember 1-jén este a Vad Fruttik zenekar élő koncertje közben látványos tűzijátékban is gyönyörködhet a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!