Siklós

2018.11.08. 18:20

Javaslatot tehetnek a lakók is a Gyémánt díj várományosára

A lakóktól is javaslatokat vár a siklósi képviselő-testület a Siklósi Gyémánt Díj kitüntetésre.

Zs. K.

Az önkormányzati kitüntetést a képviselő-testület a kimagasló – országos vagy nemzetközi szinten is jelentős – tanulmányi, kulturális, művészeti vagy sporteredményeket elérő siklósi kötődésű, középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapította. Az oklevéllel, díszplakettel és bruttó 100 ezer forint pénzjutalommal járó elismerést évente csak egy embernek adják.

A javaslatokat legkésőbb november 15-ig lehet eljuttatni Siklós város jegyzőjéhez postán, vagy e-mailben. A borítékon vagy az elektronikus levél tárgyában a „Siklósi Gyémánt Díj” elnevezést kell feltüntetniük az ajánlóknak. Kérik, a javaslatból derüljön ki, hogy az abban szereplő, kitüntetésre javasolt személy megfelel a kitüntetési feltételeknek.

A korábbi években tanulmányi eredményeiért Holczer András, majd Janasov Milán biofizikus, Képíró Bálint rézfúvós és Bedics Gábor kutató-orvostanhallgató kapta az elismerést, tavaly pedig Szilovics Fanni, az Audi ETO KC fiatal tehetsége vehette át a város kitüntető címét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!