Kozármisleny

2018.12.08. 09:45

Csodálatos alkotások születnek a kezei alatt

Három megyéből (Somogy, Tolna, Baranya) érkezett delegáció december elsején a baranyai városba. Egy jubileumi gálaműsorra invitálta meg a kozármislenyi nyugdíjasklub hat település – Kásád, Kisdér, Magyarsarlós, Szebény, Várda, Várdomb – polgármestereit, képviselőit, lakóit. Az ok: idén ünnepli huszadik születésnapját a kozármislenyi Melódia Énekegyüttes, akik nagyszabású ünnepi műsort tartottak ezen a napon.

Zsigmond József

A gálaműsor szünetében az érdeklődők a gálosfai illetőségű, de a Somogy megyei Várdán állandó kiállítással bíró Ácsné Dóczi Éva remekműveiből láthattak egy gazdag anyagot a művelődési ház galériájában. A „papírművészt” jól ismerő Sági Judit, a Magyar Origami Kör elnöke ünnepi beszédében méltatta szakmai pályafutását, s nyitotta meg a kiállítást. Varga András, Várda polgármestere a kozármislenyi kapcsolat történetét idézte fel, melyből nőtte ki magát a kiállítás gondolata.

A különleges technikát művelő Ácsné Dóczi Éva Magyarországon egyedi abban, hogy neki van állandó kiállítása origamiból, amely a várdai közkincstárban tekinthető meg. Ácsné Dóczi Éva több mint harminc éve kezdett el foglalkozni papírhajtogatással. A „papírművésznő” több technikát használ, kezei alatt csodás alkotások születnek. Többek között virágok, kaktuszok, kisebb állatfigurák, babák, hercegnők. Ennek a kiállításnak egy része érkezett most Kozármislenybe a művelődési házba. Az Origami kiállítást december 31-ig ingyen megtekinthetik az érdeklődők az intézmény nyitvatartási ideje alatt.

Sok programot szerveznek

A kozármislenyi nyugdíjas klub 1995-ben alakult meg. A szervezet két énekkart és egy tánccsoportot működtett. A húszéves Melódia Énekegyüttes, Kozármisleny Városért Érdeméremben részesült. Az énekkar operetteket, musicaleket, katona- és filmdalokat ad elő. A Cantica Nova kórus világi és egyházi műveket szólaltat meg, míg a „Rongyláb nagyik” tánccsoport szintén sok fellépésen vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!