közgyűlési előzetes

2019.01.23. 20:00

Több pénz jut számos pécsi fejlesztésre

Csütörtökön – idén először – ismét ülésezik a pécsi önkormányzat képviselő-testülete. Az év elején még annyira sűrű a városatyák feladata, előzetesen tizenkilenc napirendi pontot tárgyalhatnak. Közülük is kiemelkedik az az előterjesztés, amely több, folyamatban lévő beruházáshoz rendel uniós többletforrást.

HLB

Jelenleg is számos projekt zajlik a megyeszékhelyen a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, azonban egyes beruházások esetében a kivitelezési költségek meghaladták a rendelkezésre álló keretösszeget. Az uniós forrásból megvalósuló pályázatok kapcsán szerencsére lehetőség van a többletköltségek újabb uniós pénzekkel való kiegészítésére.

Az önkormányzat hét projekttel kapcsolatosan igényelt pluszforrásokat, ebből hat esetében már megszületett a pozitív kormánydöntés, míg egy esetében még folyamatban van a jóváhagyás.

Ennek értelmében a kertvárosi rendelőintézet kialakítására 20,5 millió forint, a Hegedűs János utca fejlesztésére 126 millió, a 6-os út uránvárosi szakasza közlekedési terhelésének csökkentésére és a városrész élhetőségére 55,7 millió forint, a Siklósi úti óvoda felújítására és a Törpike bölcsőde elhelyezésére 13 millió, a Hajnóczy utcai óvoda felújítására 10,5 millió, míg a vasasi óvoda felújítására 6 millió forint pluszforrást kapott a város. Az uránvárosi piac fejlesztésére további 55 millió forint pluszforrás érkezik majd.

Az ülésen módosítják a temetőfenntartásra és a kegyeleti szolgáltatásokra, valamint a parkolásra vonatkozó önkormányzati rendeleteket. Emléktáblát kapnak a munkabalesetekben elhunytak és megrokkantak, és változtatási tilalmat léptetnek életbe a Szurdok dűlő környéki kisvárosias lakóterületen.

A kivitelezők hibájából csúszik az e-közbringa-rendszer kiépítése, a képviselők döntenek arról, hogy az önkormányzat nyújtson-e be kötbérkövetelési igényt vagy ne az érintett két cég részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!