Pécs

2019.02.10. 13:15

Altatógép segíti a gyerekek kezelését

Altatógéppel bővült a Gyermekklinika Gyermekonkológiai Osztálya tavaly ősszel.

Mészáros Rita

A berendezést és a hozzá tartozó monitort az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és az Eurakvilo Gyermek­onkológiai és Gyermekhospice Alapítvány adományozta. Ottóffy Gábor osztályvezető főorvostól megtudtuk, hogy a betegeken sokszor olyan beavatkozásokat kell végezni, amelyek fájdalommal járnak. Az altatás azért szükséges, hogy a gyermekeket minél kisebb trauma érje. Az osztályra évente 30–40 új beteg érkezik a dél-dunántúli régióból.

A Gyermekonkológiai Osztály eddig nem rendelkezett saját altatógéppel, így a gyerekeket a beavatkozás előtt a sebészeti osztályra vitték, hogy ott végezzék el a vizsgálatot. A főorvos elmondta, ezen már régóta változtatni akartak. Ennek tárgyi feltételét a két alapítvány, személyi feltételét pedig az Aneszteziológiai és Intenziv Terápiás Intézet biztosította, az altatóorvosok onnan jönnek át az osztályra. Mostanra már a gyakorlat is igazolta, hogy az altatógép hatalmas segítség mind a gyerekeknek, mind a szülőknek.

Ottóffy Gábor hangsúlyozta, hogy rengeteg felajánlás érkezett, és minden adományozót köszönet illet, hogy segítették az altatógép beszerzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!