Komlói voksolás

2019.11.18. 16:13

A választási bizottság elutasította Ferenczyék fellebbezését

Elutasította a Területi Választási Bizottság a Komló Összeköt Egyesület fellebbezését – mint ismeretes, a november 10-i kenderföldi megismételt választás eredményét támadták meg beadványukkal.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

Mint arról beszámoltunk, a komlói 5. sz egyéni választókörzet 13. sz. szavazókörében tartott november 10-i megismételt szavazás eredménye szerint Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt Egyesület) jutott be a képviselő-testületbe megelőzve Orsós Ferencet (Fidesz). A polgármesterjelöltek versenyében Polics József (Fidesz) ismét Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület) előtt végzett, ezúttal összesítésben 31 szavazattal, így ő maradt a polgármester.

A választás végeredménye múlt szerdán 16 órakor vált volna jogerőssé, ám a határidő lejárta előtt azt a Komló Összeköt Egyesület megtámadta.

Ferenczy Tamás, az Egyesület polgármesterjelöltje közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint a Területi Választási Bizottság a fellebbezésüket elutasította.

– November 18-án 16 óráig fordulhatunk a Pécsi Ítélőtáblához bírósági felülvizsgálati kérelemmel. Ahogyan ezt korábban a Komló Összeköt Egyesület és a komlói FIDESZ is megtette, elképzelhető, hogy élünk ezzel a lehetőséggel – áll a bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!