csokifesztivál

2020.02.24. 09:26

Édes élvezetek szigetévé vált a pécsi áruház

Minden a csokiról szólt a hétvégén a pécsi Árkád bevásárlóközpontban.

T. V.

Már pénteken megérkeztek az áruházba hazánk első számú kézműves csokimanufaktúrái, és kezdődhetett is a háromnapos fesztivál. Több száz bonbon, praliné, táblás csoki, kézműves csokinyalóka, a szivárvány minden színében pompázó macaron, édes kehely, marcipán is volt a standokon. Az első nap sztárja az ismert magyar séf, Kovács Lázár volt, aki az interaktív csokimanufaktúrában készített finomságokat.

 

A bevásárlóközpont belső tere csúcsidőben szinte teljesen megtelt, délelőtt és kora délután is nagy volt a tülekedés a standok előtt, ahol a csokoládék mellett kézműves sajtokat, házi lekvárokat és különböző borokat is vásárolhattak az érdeklődők. A gyerekek nem csak kóstolhattak, hanem játszhattak is, a csokis lengőtekét is kipróbálhatták, az alkotóműhelyben festhettek és a kincsvadászatra is benevezhettek.

Az áruház központi részén állt Magyarország legnagyobb azték csokipiramisa, melyet mindenki megcsodált. A monumentális csoki csoda szombat délután egy őrt is kapott, ugyanis a láncfűrészes csokiszobrász-show keretében Gáborecz István egy hatalmas csokitömbből kifaragott egy azték harcost. Ezt követően Vanya Gábor csokimester teljesítette a Pécs Csoki Challenge-et, elkészítette azt az édességet, amire a legtöbb látogató szavazott. A programok vasárnap folytatódtak, délelőtt a Grimm-Busz színház Piroska című előadása szórakoztatta a kisebbeket, a délutánt a csokoládégyurma workshop édesítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!