Koronavírus Baranyában

2020.03.28. 15:00

Mágocson az önkormányzat adja a szájmaszkot

Helyben varrják a helyieknek a maszkot. Példás kezdeményezés.

Zs.J.

Szájmaszkok készülnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában

Forrás: maltai.hu

A kormány tegnap kijárási korlátozást rendelt el, aminek kritériumait több pontban is összefoglalta Orbán Viktor miniszterelnök a reggeli rádióinterjújában. Több magyarországi város és település, hasonlóan a baranyaiakhoz, már korábban követte az Operatív Törzs által meghatározott elvárásokat, hogy mire kell odafigyelni az állampolgároknak, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Ezekhez a központ által meghatározott irányelvekhez viszonyult Mágocs is. Bogyayné Gál Tünde polgármester az elsők között döntött arról a megyében, hogy a helyi óvodában és a bölcsődében rendkívüli szünetet rendelt el a Mágocsi Óvodafenntartó Társulási Tanács polgármestereinek egyetértésével.

Természetesen ügyeleti rendszerben megoldják azon gyermekek felügyeletét, akiknek a szülei dolgoznak ebben a vészjósló helyzetben. Továbbá nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az idős lakosok otthon maradjanak. Segítséget nyújtanak számukra a gyógyszerellátásban és bevásárlásban.

Egy különleges kezdeményezésbe is belekezdtek

A polgármester a város Facebook-oldalán kérte, hogy akinek van rá lehetősége, segítsen otthon száj­maszkot készíteni azon helyiek számára, akik a mindennapi helytállásban részt vesznek, továbbá a mágocsi családok is részesüljenek a védőfelszerelésben.

Rövid időn belül több mágocsi hölgy, asszony és egy varrással is foglalkozó helyi vállalkozás is jelentkezett, hogy ingyen elkészítik a maszkokat. Az önkormányzat az alapanyagot biztosítja, a terv az, hogy a város 850 háztartását egy-egy többször használatos maszkkal kisegítse. A védőmaszkok gyártása nagyon jó ütemben halad, az első darabok kiszállítása a napokban megtörtént.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!