Koronavírus Baranyában

2020.04.28. 14:33

Digitális ballagást tartanak a Hajnóczy Kollégiumban

A Pécsi Hajnóczy József Kollégium is minden évben megrendezi végzős diákjainak a ballagást – idén először rendhagyó formában.

A hagyományos rendezvényen elbúcsúznak a még ottmaradó kollégisták, verset mondanak, zenélnek, és a dolgozók nevében a kollégium igazgatója is elköszön, a végzősök pedig mesélnek élményeikről, elmondják jó tanácsaikat az alsóbb évfolyamosoknak. A műsor után állófogadással kedveskednek a ballagóknak, miután egy kívánságra gondolva elengedték a színes léggömböket az épület bejárata előtt, és elkészült az utolsó közös fénykép is. Az együtt elfogyasztott ünnepi vacsora mindig jó alkalom az élmények felidézésére, ölelésekre, és könnycseppek elhullatására a nevelőtanárokkal, csoporttársakkal, szobatársakkal, akik meghatározó szerepet töltöttek be a felnőtté válás előtti négy-öt évben.

Ez az év azonban mást hozott, mint a megszokott. Akik most végeznek, hiába vártak erre a pillanatra, mert életük máshogy alakult, kimarad belőle az érettségi megszokott formája, az iskolai és a kollégiumi ballagás is. Bár a Pécsi Hajnóczy József Kollégium korábban rendezett már rendhagyó nyelvtanórát, rendhagyó irodalomórát, de rendhagyó ballagást digitális formában még soha.

Hogy mégse legyenek búcsú nélkül elengedve a távozó diákok, a kollégium dolgozói a ballagás tervezett napjára, április 29-re digitálisan szervezi meg az eseményt. A diákok online formában visszanézhetik az ott töltött napjaik legszebb pillanatait, felfedezhetik társaikat, magukat a képeken, így visszaemlékezve az együtt töltött időre. Nem marad el az igazgatói útravaló sem, és azok a tanulók, akik a legtöbbet tettek a közösségért, megkapják a díjakat, a dicsérő okleveleket, elismerő szavakat. Hogy mindig emlékezzenek egymásra, kapnak emlékül egy tablót, amelyen a végzősök és nevelőtanáraik is szerepelnek.

A kollégium dolgozói visszavárják őket, és az idén végzettek mindig különleges helyet fognak elfoglalni az intézmény történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!