mikor lesz vége?

2020.08.26. 14:00

Tovább húzódik a Megyeri téri pavilon sorsa

Az előző városvezetés regnálása alatt alig nyolc hónap alatt tüntették el az életveszélyes Magasház monstrumát, az új városvezetés idején viszont az itteni Megyeri téri pavilon megnyitása hónapokig tart. Olvasóink érdeklődtek, mi utánajártunk.

B. M.

A korábbi városvezetés a kormány egymilliárd forintos támogatását kilobbizva tüntette el 2016-ban az évtizedek óta üresen álló, a szocialista ipar egyik szimbólumaként is ismert, életveszélyessé vált 25 emeletest. A munkálatok márciusban kezdődtek, a bontás olyan tempóval haladt, hogy októberben már az utolsó fal is ledőlt. Ezt követően az előző városvezetés elindította a tér átalakítását, hogy ott játszótér, park létesüljön, valamint egy vendéglátóhely is létrejöjjön.

Az új városvezetésnek szinte csak – a park átadásán túl – a Megyeri téri pavilon üzemeltetési pályázata maradt hátra. Ezt februárban már egyszer tárgyalták, de akkor azzal fújták le, hogy nincs kellőképpen előkészítve.

Ezután hetekkel később döntöttek a Tüke Borházzal, a Szilárd Leó pavilonnal együtt a Megyeri téri pavilon hasznosításával kapcsolatban. Az önkormányzat válaszából kiderül, hogy a kiírt pályázatok közül a Tüke Borház, a Szilárd Leó pavilon pályázata eredményes volt, a Megyeri térire is volt ugyan egy jelentkező, de az ajánlott díj alacsonyabb volt a pályázatban elvártnál, ezért az érvénytelen lett. Ezt követően májusban léptek: az újabb pályázatra hárman jelentkeztek, a nyertes havi ötezer forinttal több bérleti díjat vállalt a többieknél, illetve azt, hogy az óvodai és bölcsődei csoportok részére ingyen biztosítja a kerékpárkölcsönzést.

A pavilon viszont még mindig nem nyitott ki, mivel a kivitelező augusztus végéig műszaki problémákat javít ki, ami után egy–másfél hónapra van még szükség a berendezések, az engedélyek beszerzésére.

Ők csak átadják, amit mások korábban elkezdtek

A balliberális önkormányzat a választások után abba a helyzetbe került, hogy az előző városvezetés által már elindított, ám különböző okokból erre a ciklusra is áthúzódó, Pécs jövőjét, a városban élők mindennapjait is meghatározó projekteket sorra adhatja át. Így történt ez például a kertvárosi játszótér esetében is. Ezt a projektet például még Csizi Péter volt kertvárosi fideszes parlamenti képviselő járta ki. Mint arról már beszámoltunk, a balliberális városvezetés által a Pécsi Városfejlesztési NZrt. élére kinevezett új vezérigazgató maga számolt be arról egy városházi dokumentumban, hogy – a korábbi éveket nem is említve – csak az elmúlt esztendőben közel harmincmilliárd forintnyi pályázati pénzt hívtak le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!