ismeretterjesztő program

2021.02.23. 18:45

Robotokat építenek a geresdlaki kisdiákok

A geresdlaki diákok egy sikeres pályázatnak köszönhetően játékos formában megismerkedhetnek a robotika alapjaival.

Zs. J.

Az iskola korábban megpályázta és el is nyerte az Abacusan VándoRobot Program pályázatát. Az elmúlt hetekben megkapták az építőkészleteket, a következő hetekben minden tanulónak lehetősége lesz megismerkedni a robotika alapjaival.

– Iskolánk egy különleges lehetőséghez jutott a sikeres pályázatnak köszönhetően, amire nagyon büszkék vagyunk. Az első robotok már el is készültek – mesélte mosolyogva lapunknak a Kodolányi János ÁMK Geresdlaki Német Nemzetiségi Általános Iskola tagintézményének vezetője, Schulteisz Balázs.

Az Abacusan VándoRobot Program azért indult el pár évvel ezelőtt, hogy olyan iskolák tanulói is megismerkedjenek a robotikával Magyarországon, amelyeknek anyagi erőforrásai ezt nem tennék lehetővé. Az iskola tanárai, akik a robotikai foglalkozást vezetik, korábban egy felkészítő továbbképzésen vehettek részt. Az intézmény ArTeC Robotist elemekből összeállított Scratchben programozható robotika és konstrukciós csomagot kapott, amit a gyerekek már örömmel forgatnak. Ennek a játékos ismeretterjesztő programnak köszönhetően a diákok megismerik, elsajátítják és bővítik a digitális műveltségüket, valamint feltámad érdeklődésük a digitális technika iránt.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!