Koronavírus Baranyában

2021.03.07. 10:30

Mohácson összesen két oltópontot alakítottak ki

Két oltópontot alakítottak ki a városban az elmúlt időszakban: egyet a kórházban és egyet a Háziorvosi Szolgálatnál.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Szeged, 2021. február 24. Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke (k) a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával oltja be Petõ Zoltánt a szegedi Járványügyi Ellátó Központ igazgatóját az oltópontban, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban 2021. február 24-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A kórház közölte: csak azokat a pácienseket tudják fogadni, akiket a háziorvosok átirányítanak, telefonon egyeztetve az oltás napját és pontos időpontját. Azért, hogy megelőzzék az oltásra érkezők feltorlódását, kérik a kapott időpont szigorú betartását.

Kérik továbbá azt is az intézmény vezetői, hogy az érintettek mindenképpen vigyék magukkal a háziorvostól kapott és kitöltött nyilatkozatot, valamint személyes okmányaikat (tajkártya, személyigazolvány, lakcímkártya). Az oltás helyszíne a Mozgásszervi Rehabilitációs I. Tömb, ami a kórház déli bejárata, a gimnázium felől közelíthető meg.

A kapuban katonák felügyelik a beléptetést, a háziorvosoktól kapott lista alapján egyeztetik a nevet és az időpontot, testhőmérsékletet mérnek, és amennyiben szükséges, segítenek a közlekedésben is.

Az oltást megelőzi a helyszíni regisztráció, majd az injekció beadását követően 15 perc megfigyelési idő szükséges. Természetesen ezen idő alatt is gondoskodni kell az orrot és szájat eltakaró maszk használatáról, a csoportosulás elkerüléséről, valamint a másfél méteres távolság betartásáról.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!