Koronavírus Baranyában

2021.05.05. 08:04

Lovász Máriát háziorvosként is ledöntötte a vírus

Oltáspárti vagyok, nincs jó és rossz vakcina, mindegyik hatásos, mondta el lapunknak Lovász Mária pécsi háziorvos.

Zs. J.

Tavaly ő is átesett a koronavíruson, pedig mindenre nagyon odafigyelt: a maszkhasználatra, kézfertőtlenítésre, távolságtartásra. Elmondható, a vírus nem válogat, időseket, fiatalokat is ledönt. A háziorvos tavaly év végén karanténba került, de nem pihent, otthonról is ellátta feladatát, betegeit, akik többször keresték telefonon.

– Tíz napig nem volt semmi bajom, majd úgy a 11-12. napon rosszul lettem. Nehezen vettem a levegőt, fulladtam – mesélt a betegségéről a háziorvos. – Kórházba kerültem, oxigént kaptam. Még most is, több hónap után jelentkeznek a poszt-Covid-tünetek, fáradékonyság, mellkasi fájdalom, fulladás.

Lovász Mária Pécs belvárosában háziorvos, mint megtudtuk tőle, a körzetéhez tartozó felnőtt lakosságból több mint a 60 százaléka már megkapta az oltást. Hozzátette, a többség nem válogatott az oltás közül, de a 20–30 évesek, akik az interneten keresztül sok mindent elolvasnak, ők inkább a Pfizert kérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!