Remek beruházás

2021.06.16. 19:24

Hamarosan indul a komlói csarnok építése

Az egykori omladozó bányaépületek helyén épülő szolgáltatóház földszinti falazási munkálatai befejeződtek, a födémépítés veheti kezdetét a Juhász Gyula utcában – az elbontott létesítmény valamikor a meddőt szállító drótkötélpályához tartozott, de a bánya bezárásával elvesztette a funkcióját.

Wald K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hajdani iparterületen ez év végéig többek közt park, sportpályák, játszóház és futópálya kap majd helyet, a vállalkozók számára pedig egy új, többszintes inkubátorházat hoznak létre. Az iparterület rehabilitációjára mintegy 600 millió forint támogatást nyert a város, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A projekt részeként egy egyszintes csarnokot is létrehoznak, amelyet a későbbiekben bérbe adna az önkormányzat – cél, hogy a városban újabb munkahelyek jöjjenek létre.

A munka ütemterv szerint halad: a következő lépés a műhelycsarnok megépítése. A teljes közműhálózatot kiépítették már a területen, a parkolók és a közvilágítás kialakítása, illetve a záró aszfaltburkolat leterítése van még hátra.

A beruházás utolsó ütemében a szabadidőpark környezetét teszi rendbe a kivitelező: a földmunkákat már elvégezték, a szegélyeket és a térburkolatokat a következő hetekben teszik le. A játékok és sporteszközök már megérkeztek, ezek kihelyezése jelenti majd a projekt zárószakaszát. A beruházásnak 2021 végére kell elkészülnie. A fejlesztés eredményeként egy olyan közösségi tér készül, amely a közeli Petőfi téri játszótérrel együtt élhető és barátságos környezetet teremt a kökönyösi városrészben.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!