piac

2021.09.11. 09:11

A legjobb termékek kerülnek a polcokra Orfűn

Helyi termékbolttal és piactérrel gyarapodott Orfű, melynek ünnepélyes átadójára tegnap délután került sor.

Zs. J.

– Régi elképzelésük volt, hogy Orfű, Abaliget, Husztót, Kovácsszénája vonatkozásában megszervezzük a helyi termelőknek a piacra jutását. Rengeteg olyan termékkel büszkélkedhetünk, amire méltán lehetünk büszkék – mondta lapunknak Füziné Kajdy Zita orfűi polgármester.

A most megvalósult beruházás vidékfejlesztési forrásából valósult meg. A helyi termékeket felvonultató kisbolt ősztől tavaszig keddtől szombatig, míg májustól szeptemberig egész héten nyitva tart, a piac csütörtökön és szombaton üzemel majd.

– A polgármesterrel egymást találtuk meg – mondta Hierholcz Nikolett abaligeti vállalkozó, aki egy mézes üzemet vezet, és az orfűi termékbolt üzemeltetésével bízták meg. – Kettős missziónk van, segíteni szeretnék a helyi termelőknek, hogy meg tudjanak jelenni a piacon, illetve a vásárlók természetes alapanyagokból készült termékeket kapjanak.

Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője az átadóünnepségen kitért a tudatos vásárlásra, illetve megemlítette, hogy a turisták is egyre inkább keresik a településekre jellemző termékeket. Orfű ebben élen jár, tette hozzá a politikus, aki megemlítette, hogy a településen számos fejlesztés valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!