Rég várt fejlesztés

2021.11.13. 08:02

Egy épületbe költözhetnek a szentlőrinci hivatal osztályai

Várhatóan tavaszra egy épületbe költözik a Szentlőrinci Járási Hivatal valamennyi szervezeti egysége, a kormányhivatal ugyanis az ingatlanracionalizálási koncepciója részeként beépíti Szentlőrincen a Kossuth Lajos utca 16. szám alatti épület tetőterét.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

A munkálatok november 15-től kezdődnek. A Kossuth utcai épületben a beruházást követően már nem csak a kormányablak és a foglalkoztatási osztály, hanem a hatósági és a gyámügyi osztály is helyet kap.

Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott a fejlesztés apropóján tartott sajtótájékoztatón elmondta, Nagy Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásának, valamint a magyar kormány támogatásának köszönhetően csaknem 100 millió forintból indulhat meg a helyiek által nagyon várt fejlesztés, melynek köszönhetően egy épületbe költözhetnek a járási hivatal osztályai. A kormánymegbízott arról is beszélt, hogy az idei évben még a siklósi, komlói, mohácsi, valamint a három pécsi kormányablakban is komoly felújítási, renoválási munkálatokat hajtanak végre.

Az ügyfeleket előzetesen már értesítették arról, hogy hol és mikor lesznek zárva a kormányablakok, ugyanakkor az ügyintézés biztosított lesz, hiszen a megyében összesen 13 kormány­ablak működik, és egy mobil kormányablakbusz is segít a hivatali ügyek elvégzésében. Horváth Zoltán hozzátette, a fokozódó járványhelyzet miatt hétfőtől a járási hivatalokban kötelezővé teszik a maszkviselést.

Dr. Patacsi Evelin járási hivatalvezető elmondta, a szentlőrinci kormányablakot pont hat évvel ezelőtt, 2015. november 13-án adták át.

Sokat javult az ügyintézés

Nagy Csaba országgyűlési képviselő az ügyintézés fejlődéséről is beszélt, utalva arra, hogy tíz éve órákat kellett sorban állni az okmányirodákban. Mára nemcsak az ügyintézés gyorsasága javult, hanem a vidékiek számára is elérhetőek a kormányablakok. Hozzátette, a projekt megvalósításával mindenki egyetért, hiszen az az épület, ahonnan az osztályok elköltöznek, a város rendelkezésére áll majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!