Valós és virtuális technológia

2022.01.08. 17:30

Remekül programozott a pécsi csapat

Mindenkit felülmúltak programozásban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar villamosmérnök-hallgatói a XXVI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozóversenyen.

Móga R.

A megmérettetőknek egy magasraktár-rendszerben több különböző munkadarabot kellett megkeresniük, és ezeket megadott sorrendben kipakolni a szállítószalagokra, mindezt az iparban használt programozható logikai vezérlővel. 
 

A megpróbáltatáson valós és virtuális technológiával is dolgoztak a versenyzők, utóbbit egy szimulátor által jelenítették meg. A feladat megoldását nehezítette, hogy a hallgatók csak időszakosan fértek hozzá a technológiához, így sokszor csupán perceik voltak arra, hogy leteszteljék a valóságban, tényleg működik-e az elméletben megírt programjuk. 
 

A háromnapos próbatételen, amit már több mint negyedévszázada rendeznek meg, a PTE MIK tanulói az első és a harmadik helyen végeztek. A pécsi egyetemisták korábban is jól szerepeltek, ugyanis többször is a dobogó legfelső fokára állhatott a baranyai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!