Így tovább

2022.01.07. 16:15

Tovább szárnyal a pogányi Magnus Aircraft

Újabb sikerről számolt be a pogányi Magnus Aircraft.

Zs. J.

Pécs, 2018. május 30. Egy eFusion (elöl) és egy Fusion 212 repülõgép a Magnus Aircraft Zrt. épülõ összeszerelõ üzeme és irodaépületének bokrétaünnepségén a pécs-pogányi repülõtéren 2018. május 30-án. A létesítmény 105 embernek ad majd munkát, ahol évente 200 darab, kompozit anyagokból készülõ repülõgépet fognak gyártani. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Mint közölték, hosszú évek kitartó munkája meghozta a gyümölcsét: a napokban megkapták a Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóságtól a Fusion UL repülőgépük típusengedélyét. 

 

– A tanúsítvánnyal a Magnus Aircraft az Európai Unióból másodikként lépett be a dinamikusan fejlődő kínai légiiparba, ahol az elmúlt években hangsúlyt kapott az általános repülés fejlesztése és a légi közlekedési szolgáltatási képességek javítása. Ennek köszönhetően épülhetett meg több mint 500 repülőtér a térségben. Repülőgépünk értékesítéséért a régióban kínai leányvállalatunk, a Magnus China felel – emelte ki a cég. 

 

A magyar cég lassan beveszi a világot: már több tanúsítvánnyal rendelkezik – a magyar mellett német, francia, kenyai és most kínaival. Tavaly a cég bemutatta a magyar fejlesztésű és gyártmányú új repülőgép prototípusát, a Fusion 213-at, amit később pilóta- és kadétképzésre használhatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!