Postabontás

2022.05.29. 19:14

A parkolóhiány nem szúrt szemet?

Az igaz, hogy szép is, meg nagy is az új vásárcsarnok , de egy ekkora létesítmény 47 parkolóhellyel?! Mi lenne, ha egyszer Pécsett szakembereket kérdeznének meg egy létesítmény kialakításakor, tette fel a kérdést olvasónk.

bama.hu

Fotó: Nagy Zoltán / Illusztráció


Nem kellett volna messzire menni, ott van a közelben az Árkád tetején egy minden igényt kielégítő parkoló. Miért nem másolták le az ötletet? Az íves rész kivételével az egész területet ki lehetett volna használni parkolónak. A gépészet annak tetején is elfért volna. A felhajtás a már meglévő feljáró kezdeti kiszélesítésével megoldható lett volna, a lehajtás a másik oldalon ugyanígy. 
 

Miért nem jutott a megrendelő eszébe, hogy egy ekkora létesítményhez megfelelő mennyiségű parkoló szükséges? De miért nem jutott eszébe a tervezőnek, hogy az épület a parkoló hiánya miatt nem fogja betölteni a rendeltetését? Van a világon tervezési felelősség is. Végül a generálkivitelező nyilván szakember, ő is jelezhette volna a megrendelőnek, hogy ő ugyan megépíti terv szerint a létesítményt, de gond lesz a parkoló hiányával. Hány balul sikeredett építmény fog még Pécsett megvalósulni? Egy már van, az Expo Center, minden évben sok millió forint a fenntartásra kicsengetett pénz. Ablakon kiszórt forintok! 
 

Ha az Árkád tetején egyórás az ingyen parkolás, akkor a vásárcsarnok esetében miért csak félórás lesz? Ennyi idő alatt a vevő át sem tudja tekinteni az árut, minőséget, stb. 
 

Miként merülhet fel, hogy a jelenlegi vásárcsarnok helyére szállodát építsenek? Dacára annak, hogy ezzel szemben is van egy szálloda, dacára annak, hogy a Nádor évtizedek óta üresen áll. A tulajdonos a patinás szállodát nem rakja rendbe, nem üzemelteti, a mai napig üresen áll, s romlik. Tessék elővenni a megszigorított kisajátítási törvényt! Miért nem alkalmazzuk? Hatályban van. 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!