Egy kis múltidéző

2022.08.19. 18:30

Este tízkor elcsendesedett a zene a Rózsakertben

Zs. J.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Sokan várták már a pécsi Rózsakert megnyitóját, ami most szombaton meg is valósul. Felföldi László pécsi megyés püspök 10.30 órai kezdettel megáldja és a nagyközönség számára is megnyitja a közelmúltban teljesen megújult és megszépült kertet.

A Pécsi Egyházmegye összegyűjtötte a Rózsakert történetét, amiből mi is merítünk.

1954. május 1.

Megnyitott a Pécsi Vendéglátó Vállalat 350 fő befogadására alkalmas nyári vendéglátó egysége/szórakozóhelye, a Rózsakert Vendéglő, és egyúttal megkezdték Hengl Ádám építésvezető felügyeletével a zenepavilon építését, valamint a parkosítás.

1956 tavasza A Rózsakert-vendéglő egy részét palatetővel látták el.

1964 Gedeon Endre lett a vendéglátóegység vezetője. A kerthelyiség az időjárástól függően, április/májustól szeptember végéig volt nyitva.

1975 A Janus Pannonius utca folyamatos lakói panaszainak engedve este 10 óra után a zenés műsorok elhallgattak.

1980-ban a vezető Gál Béla, az utolsó bérlője és üzemeltetője pedig 1994 és 2010 között Rippl Béla, a Kalamáris Vendéglő és a Vinotéka üzletvezetője volt

1994. július 4-én hajnalig itt tartották a Játék Határok Nélkül eurovíziós vetélkedő előző napon felvett, a Szent István téren rendezett pécsi fordulójának búcsú ünnepségét

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában