Élménybringázásra invitálnak

2022.09.07. 12:00

Jönnek a megszokott szüreti programok a villányi borvidéken

Jövő hétvégén ismét izgalmas programokkal csábítják a borkedvelőket a villányi borvidékre.

Zs. K.

Szombaton a Villány-Siklósi Borút Egyesület a Szüreti Gördülő Dűlők élménybringatúrára invitál. A kerékpárosok ezúttal is saját tempójukban, a villányi borvidék gyönyörű tájain, az őszi színekbe borult dűlők mellett tekerve fedezhetik fel a hagyományos pincefalvakat Villánytól Siklósig. A résztvevők idén 17,20 és 30 kilométeres távok közül választhatnak. A túra során finom frissítőkkel és ízletes falatokkal várják őket minden állomáson, az utolsó állomáson, a siklósi várban pedig REDy-kóstolóval, és – az elővételes jegyet vásárlóknak – egytálétellel kedveskednek a szervezők.

Szintén szombaton Palkonyára, a Szüreti Nyitott Pincékre is várják a borkedvelőket. A gasztrofaluban ezúttal 10 pince, illetve vendéglátóhely nyitja ki kapuit, a vendégek a palkonyai vincellérek borait logózott Palkonya pohárból kóstolhatják végig. A KisMokos Pincénél zeneszó mellett élvezhetik az italokat a látogatók, hiszen már délutántól a Velin Fox Duó szórakoztatja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!