Most terveztetnek

2022.10.24. 16:58

Három évig jegelte a városvezetés a Magyarürögi út biztonságosabbá tételét

A baloldali városvezetés 2019 óta jegelte azt a fejlesztést, amit még az előző városvezetés indított el a Magyarürögi úton.

Bóka Máté

Fotó: Löffler Péter

A cél az volt, hogy hosszú évek után végre gyalogosan is biztonságosan közlekedhessenek a helyiek az út mellett, miután a forgalmas Orfű felé vezető szakaszon nem volt járda. Belevágtak ugyan a megvalósításba, egy bizonyos részen el is készültek a munkával, de a három évvel ezelőtti baloldali hatalomátvétellel ez a munka teljesen megállt. A várost irányítók regnálását követő ötödik hónapban merült fel először a kérdés a közgyűlésen, hogy mi lesz a sorsa a fejlesztésnek, de akkor sem volt értékelhető válasz az ügyben, majd pedig tavaly nyáron már lapunknak sem válaszolt a városháza az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Nemrég azonban a Magyar Közút Nzrt. hozzáfogott az úttest és az árkok rendbetételéhez, a munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek, de a gyalogosközlekedést ez nem érinti. A probléma viszont régóta köztudott, hiszen hiába vannak kint a 40 km/órás sebességhatárt jelző táblák az úton, jó néhány autós 80-90 kilométeres sebességgel száguldozik itt. 

A probléma tehát már régóta ismert és tudott dolog volt – ezért is indult el a járdaépítés már három éve –, de Ruzsa Csaba alpolgármester most úgy fogalmazott, hogy az „önkormányzatunkat a Magyarürögi út területi képviselőin keresztül az ott élők keresték meg azzal, hogy az utca biztonságos gyalogosközlekedését egy az út nyugati oldalán kiépítendő gyalogjárdával fejleszteni szükséges".

Az önkormányzat most úgy tűnik, hogy a következő, 2024 tavaszán esedékes önkormányzati választás előtti időszakra időzíti is a beruházást, hiszen a járdaépítéssel kapcsolatos, 12 milliós tervezési feladatra hamarosan elindítják a beszerzési eljárást. Amint az lezárul, akkor készülhetnek el az tervek, majd pedig a források biztosítása és a kivitelező kiválasztása után indulhat el a munka. Mindez a becslések szerint másfél év alatt letudható, amennyiben erre végül lesz is pénz.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!