Várják az érintetteket

2022.11.10. 13:22

Lakossági fórumot tartanak mohácsi a városházán a Bég-patak rendezéséről

A csütörtök délutáni eseményen részletesen bemutatják a hamarosan kezdődő beruházást, a kivitelezés folyamatát, s természetesen válaszolnak az érdeklődők ezzel kapcsolatos kérdéseire is.

MB (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Makovics Kornél

Amint arról hírt adtunk, a mintegy félmilliárd forintos fejlesztés első ütemét a mohácsi Akeba Kft. végzi, a másodikat a pécsi Platina-Bau Zrt.

Ennek során a Fűzfa-, az Árok- és a Temető utcákban - másfélszer-másfél méteres beton elemekkel burkolják a városi csapadékvíz-elvezető rendszerben kulcsszerepet játszó patak medrét.

A mintegy három és fél kilométer hosszúságban zajló munkálatok részeként a felszíni vizek gyűjtését előregyártott beton folyókával oldják meg, amelyeket tisztítóaknákba kötik be.

A Tompa Mihály utca teljes hosszában, illetve a Baross utca Rákóczi utcáig terjedő szakaszán burkolt medret alakítanak ki és mindkét utcában új kapubejárók készülnek.

A nem lakóházak között haladó patak alsó szakaszán 855 méteren, illetve a felső szakasz 1926 méter hosszúságában átfogó ároktakarítást végeznek, ennek részeként a cserjéket, fákat kivágják, a tuskókat és az iszapot is eltávolítják.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek arról is, hogy a kivitelezés 58 millió forinttal többe kerül a tervezettnél. Ennek pótlására bejelenti igényét az önkormányzat, de amennyiben nem járnak sikerrel, a város kasszájából fizetik ki az összeget.  

A mintegy félmilliárdos beruházás ezen a tételen kívül teljes egészében vissza nem térítendő pályázati támogatásból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!