Döntöttek a képviselők

2022.11.09. 07:00

Minden második lámpa elsötétül majd Komlón

Korlátozzák a közvilágítást Komlón - minden második lámpahelyet kikapcsolnak a városban, hogy pontosan melyeket, arra minden körzetben a helyi képviselők tesznek javaslatot még ezen a héten. A még az idei évben megvalósuló beavatkozástól mintegy ötven százalékos megtakarítást vár az önkormányzat.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Hosszas előkészületek után döntött a közvilágítás korlátozásáról a komlói képviselő-testület - az energiaválságra reagálva minden második lámpahelyet kikapcsolnak a városban a határozat szerint, ami kiegészült azzal, hogy a pontos helyszínekre az egyes területek egyéni képviselői tesznek javaslatot.

- Többek közt a kiemelt forgalmi csomópontokban, a kritikus kereszteződésekben, a gyalogátkelőhelyeknél, a térfigyelő kamerák által pásztázott területeken a közvilágítás korlátozására nem kerül sor. Az idő sürget, a képviselőknek a kikapcsolással érintett lámpahelyekre vonatkozó javaslataikat még ezen a héten, november 11-ig meg kell tenniük, jövő héten pedig már a kivitelezés megrendelésére kell, hogy sor kerüljön - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

Mintegy 1000-1200 lámpahely kikapcsolására kerül sor városszerte, ennek végrehajtása nagyjából két hetet vesz igénybe, és mintegy hétmillió forintba kerül. 

- A cél, hogy legkésőbb ez év végéig a munkálatokkal végezzenek a szakemberek, így a közvilágítás miatti tetemes többletköltségek jövő évtől nem terhelik a város költségvetését - hangsúlyozta a polgármester. Hozzátéve, hogy az energiaárak növekedése miatt még így, a korlátozások ellenére is a korábbiaknál lényegesen többe kerül majd a közvilágítás a városnak: az elkövetkezendő időszak feladata, hogy a finanszírozáshoz szükséges forrásokat bevételi többlet, vagy kiadáscsökkentés révén előteremtsék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!