Reakció

2022.11.18. 20:25

Újra előveszik a korábbi kerékpárutas terveket

– Az elhanyagolt keleti városrészben lévő vasúti nyomvonalat, amiről már a Postabontásában is olvashattunk több hozzászólást is, remek kerékpárúttá lehetne alakítani – vélekedik olvasónk, aki szerint volt is erre terv korábban, de végül abból nem lett semmi.

Bóka M.

Illusztráció

Fotó: Pesthy Márton

 „Pedig egy csodálatos bicikliutat lehetne a városnak azon a részén építeni. Igazán nagyszerű lenne, ha valaki a régi terveket leporolná!” – említette még meg. Egyelőre nem tudni, hogy az ezzel kapcsolatos ötletet megvalósítják-e, vagy számolnak-e vele egyáltalán a jövőben, de most aktualizálhatják a város Kerékpárforgalmi Hálózati Tervét. 

Az előzőt még 2016-ban alkották meg, az azóta eltelt időszakban számos közlekedésfejlesztési és kerékpárosbarát beruházás valósult meg. Az önkormányzatnak minden kerékpáros létesítmény esetében igazolnia kell a pályázati támogatást adó szervezet felé, hogy az illeszkedik a Kerékpárforgalmi Hálózati Tervhez, ezért a megvalósult, illetve a még hátralévő fejlesztések – a Megyeri utat érintő beruházások és a Kertváros-Belváros kerékpárút – miatt vált szükségessé a dokumentum aktualizálása. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!