Több ütemben újítják meg

2022.12.01. 16:58

A harkányi városvezetés kiemelten kezeli a piac fejlesztését

A napokban 236 millió forint támogatást nyert Harkány önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a a piaccsarnok épületének felújítására. Ezzel a piacfejlesztési koncepció III. üteme is meg tud valósulni a fürdővárosban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

A harkányi városvezetés az elmúlt években kiemelten kezelte a piac fejlesztését. 2020-ban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében őstermelői piacot hoztak létre, a második ütem e projekt folytatása, melynek megvalósítására a Vidékfejlesztési Program pályázati forrása adott lehetőséget. A munkálatok jelenleg is zajlanak, mely során az Ady Endre utca felől lévő piacrész megújítása a cél. A területen parkolóhelyeket és kerékpártárolókat alakítanak ki, parkosítanak, kerítést bontanak, megújítják a pékség melletti épületet, emellett kültéri asztalokat, padokat helyeznek ki, további 8 mobil zárható árusító asztalt szereznek be.

A piacfejlesztés most támogatást nyert III. ütemében pedig a csarnok teljes felújítása valósul meg. A harkányi piaccsarnok 1986-ban épült, azóta viszont jelentősebb felújítás nem történt az épületen. 

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a beruházás külső és belső felújításokat is magában foglal: többek között burkolatcseréket, energetikai fejlesztéseket, szerkezeti megújításokat, akadálymentesítéseket, festéseket végeznek, és a vizesblokkokat is felújítják. A piacfejlesztés a három éve megvalósított zöld város projekt folytatása is, a piaccsarnok felújításával Harkányhoz méltó belváros létesül.

A városvezető hozzátette: a Területi- és Településfejlesztési Program Plusz keretében a harkányi önkormányzatnak a fent részletezett „Helyi gazdaságfejlesztés - Harkányi piaccsarnok épületének felújítása” című projekt a harmadik nyertes pályázata. Tavasszal az Élhető települések program keretében a Harkányi Arborétum rekonstrukciójára, valamint több közterület, illetve a sportcsarnok és környezetének fejlesztésére is támogatást nyertek, összesen 410 millió forint értékben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!