Díjazták a minőséget

2023.01.26. 16:32

Képeken már megcsodálhatjuk a pécsi akvaparkot

„Multifunkcionális sportcsarnok és uszoda, valamint az uszodához kapcsolódó akvapark” építéséhez kapcsolódó tervpályázatok díjátadóját tartották szerdán a pécsi Kodály Központban.

Zs. J.

Fotó: Borsos Zsanett

Az építészeti tervpályázati eljáráson induló pályázóknak a négy létesítményt (akvapark, sportuszoda, multifunkcionális rendezvénycsarnok és szálloda) úgy kellett megtervezni, hogy azok önállóan is megvalósíthatóak és használhatók legyenek. 

A pályázatra összesen 14 pályamű érkezett be. A végső értékelés során a pályázati kiírásban megfogalmazott feladatot egyetlen pályaműnek sem sikerült minden tekintetben megvalósítani, ezért a bíráló bizottság első díjat nem hirdetett. 

Második díjat kapott a NAPUR Architect Kft., harmadik díjban a MÁS DESIGN Kft. és a Perényi Stúdió Kft., valamint a CAN Architects Studio Építész Iroda Kft. részesült.

A díjazott pályaművek január 26-tól február 13-ig az Árkád bevásárlóközpontban nézhetők meg. 

43 milliót kifizettek

A bírálóbizottság három pályaművet díjazott, de egyiket sem találták arra méltónak, hogy az első helyet megkapja. Így egy második és két harmadik helyet osztottak ki, valamint még megvásároltak három munkát. Összesen 43 millió forintot fizettek így ki a pályázóknak, holott egyáltalán nem biztos, hogy valaha beléphetünk a pécsi akvapark kapuján.

 

 

Fotós: Borsos Zsanett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!