A gyerekek kényelméért

2023.01.26. 13:58

Támogatást nyertek az óvoda felújításának utolsó ütemére Gödrén

Zs. K.

Fotó: dn

Harminc millió forint támogatást nyert a gödrei önkormányzat a Gödrei Tündérkert Óvoda fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Gelencsér Gábor, a község polgármestere elmondta, az óvoda teljeskörű felújításához már csak ez az utolsó lépés, a korábbi években ugyanis részben pályázati forrásból, részben pedig önerőből elvégezték az épület fűtéskorszerűsítését, nyílászárókat cseréltek, belső felújításokat és eszközbeszerzéseket végeztek, klímaberendezéseket telepítettek, kialakították a játszóudvart, parkosítottak, sőt még a melegítőkonyhát is felújították.

A most elnyert pályázati forrásból akadálymentesítik az épületet, illetve épületenergetikai fejlesztéseket végeznek, többek között homlokzati- födém- és lábazathőszigetelés formájában. A beruházással egy kívül-belül megújult, korszerűsített, komfortos, szép környezetben lévő óvodában foglalkoztathatják a kisgyermekeket. A polgármester bízik benne, hogy a munkálatok az idén elkezdődhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!