Fontos a folytonos szűrés

2023.02.13. 10:18

Közös séta és szűrés a rákellenes világnap alkalmából

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve közös sétát és rákszűrést szervez február 13. és 16. között négy városban, köztük Pécsen is.

Cz. E.

Fotó: goodluz

Február 13-án délután 4 órai kezdéssel Pécsen, Budapesten, Debrecenben és Szegeden egyszerre közös sétával indítják el a programsorozatot. Cél ezzel a rendezvénnyel, hogy felhívják a figyelmet a rákmegelőzésre, hiszen a rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet. Városunkban az útvonal a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar campusánál kezdődik, majd a Széchenyi téren ér véget. A gyülekező helyszíne a Fogászati és Szájsebészeti Klinika.

Február 14-én egészségügyi állapotfelmérést és szűrést végeznek egészségügyi szakszemélyzet részvételével a PTE ÁOK épületénél, ahol az alábbi szűrésekre lesz lehetőség: vérnyomásmérés; vércukormérés; koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás; férfiaknak PSA mérés; kardiovaszkuláris állapotfelmérés; csontsűrűségmérés; testösszetétel analízis; életmódbeli tanácsadás; szájüregi szűrés; légzésfunkciós vizsgálat.  

A vizsgálatra délelőtt 10 órától délután 4 óráig várják a résztvevőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!