Pályázat

2023.03.25. 17:15

Elkezdődött az új bölcsőde építése Alsószentmártonban

Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében nyert sikeres pályázatának köszönhetően a polgármesteri hivatal épülete mellett egy játszótér épült.

Zs. K.

Képünk illusztráció

Fotó: © Szendi Péter

Balogh Miklós polgármester elmondta, a gyerekek hamar birtokba vették és megszerették az új teret, folyamatos használatban vannak az eszközök. A településen több mint 400 gyermek él, így számos fejlesztés a családok támogatása érdekében történik.

Megújult tavaly az óvoda, most pedig egy új bölcsőde megépítése kezdődött meg. A beruházásra a helyi Napforduló Egyesület és az önkormányzat közösen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, és 300 millió forint támogatásból hozhatnak létre új, kisgyermeknevelő intézményt a Dankó utcában. A kivitelezést közbeszerzés útján egy hegyszentmártoni cég végzi, az alapozás már megkezdődött a területen.
A faluban az elmúlt években olyan fejlesztések valósultak meg ezen kívül, mint a hivatal és a kultúrház felújítása, útfelújítások, egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítése, felelős állattartás elősegítése, futballpálya építése. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!