Ez az ő napjuk volt

2023.05.22. 15:00

Gyereksereg foglalta el a siklósi várat

Fergeteges hangulatot és rég nem látott látogatottságot hozott a siklósi vár gyereknapi programja, melyet vasárnap tartottak.

Zs. K.

– Az idén a Pünkösd ünnepe május utolsó vasárnapjára, azaz gyereknapra esik, ezért úgy döntöttünk, hogy előrébb hozzuk egy héttel a gyereknapi programokat, így a családoknak nem kellett választaniuk a keresztény ünnepi programok és a gyereknapi kavalkád közül – mondta Szentgyörgyváry Péter várkapitány. 

Izgalmas játékokkal készültek a kicsiknek, volt légvár, körhinta, ügyességi játékok, kézműves foglalkozás, íjászat, lovagoltatás, fafaragás, rendőrautó, csillámtetoválók, arcfestők és Lakatos Norbert Vaklufis várja a gyerekeket. Ezen kívül színpadi programokkal is csábított a vár csapata: műsort adtak a helyi óvodások és iskolások, koncertet adott az Alma zenekar, ezen kívül a közönség által kedvelt zenés-táncos produkciót, a Harkányi Gyógyvíz és az Ördögszántotta hegy legendáját is bemutatták. Kőhalmi Ferenc bűvész, a Lara Mesék Társulat, a népszerű Voisingers énekegyüttes, valamint Sándor-Hidvégi Zsuzsi Ringató koncertje is szórakoztatta a látogatókat. 

A képek magukért beszélnek, amihez a várkapitány annyit fűzött még hozzá, hogy nagyon jó érzés volt végre ennyi gyereket a várban látni. A sok siklósi család mellett sokan érkeztek a környező településekről, de még Pécsről is a várba, aminek külön örültek a program szervezői. Ezzel – mint a várkapitány fogalmazott – tagadhatatlanul beindult a siklósi nyár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!