Bama.hu videó

2023.05.11. 13:39

Milliárdokért szerzett meg romokat a baloldali önkormányzat (videó)

A pécsiek vagyona romokban hever – mondta Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a lerobbant állapotban lévő, a baloldali városvezetés által nettó 800 millió forintos csereüzlettel megszerzett Mandulás kemping előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az ügyben rendőrség is nyomoz.

Bóka Máté

Fotó: Löffler Péter

– Romokat vásárolt a baloldali városvezetés, a pécsiek vagyona szó szerint romokban hever. Ha nemcsak a Mandulás kempinget, hanem az Áper laktanya egy részének milliárdos hitelből való megvásárlását tekintjük, akkor arra ez úgyszintén igaz – mondta Csizmadia Péter. – Ezek a romokat nem is olyan régen a korábbi baloldali városvezetések időszakában éppen a szocialista pénzügyi köröknek játszottak ki és herdáltak el, amik aztán az elmúlt évtizedekben semmit nem csináltak ezekkel, hagyták lepusztulni, szétrohadni, most pedig, hogy újra szocialista és baloldali városvezetése van Pécsnek, benyújtották a számlát és kérték, hogy a város vásárolja vissza tőlük jelentős haszonnal.  

Extraprofithoz jutottak

A fideszes frakcióvezető szerint amíg polgári városvezetése volt Pécsnek, addig megakadályozták, hogy e körök olyan extra profithoz jussanak, amellyel jelentős károkat okoznak a pécsi adófizetőknek, de amint a baloldal hatalomra került, gőzerővel azon munkálkodtak, hogy kiszolgálják őket.  

Romhalmazok hitelből

Hozzátette: a romhalmazokat, és azokat a hiteleket, amibe ezek kerülnek, a pécsiek fogják megfizetni, a város adóssága már most is 16 milliárd forintnyi összeget tesz ki.  

– Péterffy Attila polgármester és társai arra se voltak képesek, hogy legalább arra rábírják az eladókat, hogy ezeket az ingatlanokat kitakarítsák, egy szemétdombot vett meg a város. Péterffy még arról is elfeledkezett, hogy ezt a jogos igényt teljesítse az eladó, helyette majd ezeket a munkákat is milliókért, százmilliókért, akár milliárdért újra a pécsi adófizetők pénzéből kell elvégezni – mondta. 

Újabb kétes ügyletek jöhetnek

Csizmadia kiemelte, mindez hűen ábrázolja, hogy a baloldalnak mi az elképzelése Péccsel: prédaként tekint rá. Mint mondta, semmi más nem számít, mint az, hogy a haveri körök jól járjanak, és ha lehet, akkor a pécsiek kárára gazdagodjon a városvezetés. Ha Péterffyék maradnak, akkor újabb hitelekre és újabb kétes ingatlanügyletekre kerül majd sor – szögezte le.

40 milliárdos adósságot csináltak az elődeik is

Úgy vélekedett, hogy hamarosan eljuthat Pécs oda, ameddig a szocialista elődeik is eljutottak 2010 előtt, 40-50 milliárdos adóssággal fogják átadni a várost. A jövő évi választásokon a baloldali városvezetés ámokfutását, a pécsieket megkárosító tevékenységét meg kell állítani.  Arra kérte a pécsieket, hogy gondolják át, valóban ezt szeretnék a következő években is.  

Milliárdos haszon helyett romhalmaz

A Bőrklinika-Mandulás kemping csereüzletével kapcsolatban Csizmadia elmondta, hogy a Bőrklinika egy kiemelten fejleszthető ingatlan a belvárosban, az egykori Mandulás Kemping kizárólag kemping célokra használható, tehát ebből is látszik, hogy az önkormányzatnak semmilyen módon nem állhatott érdekében, hogy egy jól fejleszthető, több tízmilliárd forintos haszonnal kecsegtető belvárosi területet elcseréljen egy olyan romhalmazra, amelynek csak a helyreállítása százmilliós tétel, és ahol egyébként semmilyen más tevékenységet nem lehet folytatni, mint kempinget működtetni. A csereügylet az önkormányzat gazdasági érdekeivel és a pécsiek érdekével messzemenőkig szemben áll – emelte ki. 

A rendőrség nyomoz

Megírtuk, állampolgári feljelentés alapján a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendelt el nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a cserebiznisz miatt. Az ügy vizsgálatát kijelölés alapján a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán folytatják le. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!