Szentmisét is tartanak

2023.05.03. 12:15

Zarándoklat indul idén is a máriagyűdi kegyhelyre

W. K.

Fotó: AS

Gyalogos zarándoklatra invitálja immár 15. alkalommal a híveket a Pécsi Egyházmegye május 13-án – először 2009-ben szervezték meg a Pécs és Máriagyűd közti menetet, és azóta minden évben megtartották. 2020-ban és 2021-ben ugyan közbeszólt a pandémia, így a hívek csak online közvetítésen keresztül kapcsolódhattak be a kegyhely imádságos eseményeibe. Tavaly viszont újra több ezer zarándok vett rész a máriagyűdi kegyhelyen bemutatott ünnepi szentmisén.

A Pécsi Egyházmegye közleménye szerint a gyalogos zarándokok május 13-án reggel 7 órától gyülekeznek a II. János Pál pápa útján található, korábbi FEMA parkolóban, és 7.30 órakor indulnak az 58-as úton Szalánta, majd pedig a túronyi Árpád-kori templom érintésével Máriagyűdre, amely a tavalyi évhez képest egy új helyszíne a pihenőknek. A kerékpárosok 8.30 órakor startolnak a székesegyháztól. A menet várhatóan 14 óra körül ér célba. A zarándoklatot záró ünnepi szentmisét 15.30-kor mutatja be Felföldi László pécsi megyéspüspök a kegyhely szabadtéri oltáránál. A programra a Pécsi Egyházmegye több plébániája is indít csoportokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!