Bama.hu videó

2023.06.16. 14:26

Csizmadia: a kommunisták szellemi örökösei ma is köztünk vannak - videó (galéria)

Nagy Imre és mártírtársai 1958-as kivégzésének és 1989-es újratemetésének évfordulóján tartott a nemzeti oldal a Pécsi Polgári Szalon Egyesület szervezésében megemlékezést a pécsi 48-as téren található 56-os emlékműnél.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: B. M.

Az eseményen Szécsi Máté olvasott fel részleteket Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésen elmondott beszédéből, aki 1989-ben felidézte, hogy ártatlanok százait ítélték halálra koncepciós perekben, köztük saját elvtársaikat is. 

Fotó: B. M. 

A Polgári Szalon Egyesület elnöke, Lengvárszky Attila azt mondta, hogy Orbán Viktor szavai ma is aktuálisak, és ugyanígy kiállnak a demokráciáért, amiért eleink az életüket adták. 

A Fidesz Pécsi Frakciójának vezetője, Csizmadia Péter elmondta, hogy Nagy Imre és mártírtársai kivégzése és későbbi újratemetése három generációnak jelent igazodási pontot. 

– Meghatározó nagyszüleinknek, akik átélték a kommunista hatalomátvételt, rémuralmat, az 56-os forradalmat, a megtorlásokat. Igazodási pont szüleink számára is: ők egy reményt vesztett Magyarországban nőttek fel, de a rendszerváltoztatással utat mutattak nekünk, a gyermekeiknek, nekünk, akiknek ebben az új világban kell megőriznünk józan gondolkodásukat és gátat szabni annak, hogy újra embertelen ideológiával gúzsba kössék hazánkat és a magyarokat – mondta. 

Csizmadia szerint a kommunisták a lelkünket és a szívünket akarták kitépni, a nagy kísérlet célja az volt, hogy megfossza a társadalmat saját immunrendszerétől, önvédelmi képességétől és ha valaki felemelte szavát az őrület ellen, rásütötték: reakciós. Kitért arra is, hogy a kommunizmus bukásával a kommunisták nem tűntek el: hol hamis nosztalgiával, köpönyegforgatókkal és új nyugati gazdákkal, hol pedig trükkök százaival újra és újra visszatértek a hatalomba és mindig ugyanott folytatták, ahol Kádáréknak abba kellett hagyniuk.

 – Ahogy alkalmuk lett rá, hozzáláttak az ország és városaink kifosztásának, a nemzeti és önkormányzati vagyon kiárusításának, a magyarok elszegényítéséhez. Kaptunk tőlük Bokros-csomagot és rablóprivatizációt, kardlapozást és szemkilövetést, devizaadósságot és államcsődöt. Így próbálták felfalni a hatalomba visszatért kommunistákból lett szocialisták és szellemi örököseik egy ország és három generáció álmát – folytatta.

A közelmúlt eseményeire utalva kiemelte, hogy két évtizeddel a rendszerváltozást követően a magyar nép ismét összegyűlt, hogy alaposan megbüntesse őket a sokadik árulásuk miatt és befejezze a rendszerváltoztatást. „A magyar emberek bölcsességét dicséri, hogy azóta is, minden szabad választáson emlékeztetik a baloldali politikai erőket arra, hogy nem felejtik azokat a bűnöket, amiket velük szemben elkövettek” – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!