Lehet nevezni

2023.08.29. 17:50

A honvédséget népszerűsítik a középiskolás haditorna versennyel

Idén is megrendezik az Országos Haditorna Versenyt, melynek a Baranya vármegyei döntőjét szeptember 21-én tartják a pécsi Mecsextrém Parkban.

Zsigmond József

Fotó: Bumble Dee

A versenyre húsz, egyenként négy fős középiskolás csapatot várnak a szervezők. A versenyzők re mátrix labirintus futás, elsősegélynyújtás, lézer váltófutás, kézigránát hajítás célba és fegyveres váltófutás vár. A résztvevőknek a futás során egy előre kijelölt és felépített természetes és mesterséges akadályokból álló pályát kell leküzdeniük időre. 
A verseny a megyei fordulókkal kezdődik, ahova bármelyik középiskolából nevezhetnek a 14-18 éves fiatalokból álló négy fős csapatok. Az országos döntőbe a vármegyei fordulók győztesei jutnak, ahol értékes ajándékok várnak az első három csapatra. 

A verseny célja a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, illetve a verseny lehetőséget nyújt a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenység kipróbálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!