Egy csepp vér, három élet

2023.08.18. 20:00

Hősökké válhatunk a szeptemberi Civil Véradáson

Szeptemberben ismét lehetőség nyílik arra, hogy hősökké váljunk anélkül, hogy köpenyt vagy maszkot viselnénk. Hogyan? A válasz: a Civil Véradás. Az idei esemény újra lehetőséget teremt arra, hogy megmentsük mások életét.

Mohay Réka

Fotó: Bencsik Ádám

Szeptember 2-től 11-ig az ország több településén rendezik meg a Civil Véradást. Lapunkban tavaly is olvashattak a kezdeményezés baranyai vonatkozásairól. A helyi szervezők, a Civil Közösségi Szolgáltató Központ ismét hívja és várja a véradókat Baranya vármegyéből.

Közösségi törekvés a véradásért

Az esemény a Miniszterelnökség, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Civil Központok hálózatának közös erőfeszítése, amely immár kilencedik alkalommal hívja fel a figyelmet a véradás fontosságára és a közösségi összefogás erejére.

A Civil Véradás célja, hogy minden egyes civil szervezeti tag, önkéntes és vezető összegyűjtsék bátorságukat, és csatlakozzanak a véradók közösségéhez. Azok az emberek, akik nap mint nap a közösségért tevékenykednek, most egy új módon segíthetnek embertársaikon.

Ajándékok várják a jelentkezőket

Az idei Civil Véradás még különlegesebbé válik, hiszen minden véradó ajándékot kap. A résztvevők a „Zsákbamacska” játék keretében értékes meglepetéseket vihetnek haza. Az első véradók ráadásul még egy extra ajándékkal is gazdagodhatnak. A szervezők partnereik segítségével több mint 400 ajándékot, élményt és kedvezményt kínálnak a véradóknak.

A részvétel egyszerű: csupán a megadott időszakban látogassunk el bármelyik helyszínre, és használjuk a „CIVIL” kódot az ajándékokhoz. Ráadásul a legtöbb véradót delegáló szervezet még külön díjban is részesül.

– Ne hagyd ki ezt az életmentő lehetőséget, és válj te is a hétköznapi hősök egyikévé!

 – biztatnak a szervezők.

Egy csepp vér, három élet

„Adj vért, és ments meg három életet!” – a Civil Véradás mottója. Az akció védnökei Baranya vármegyében Felföldi László pécsi megyés püspök, dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, valamint Polics József polgármester támogatják az eseményt. Országos szinten Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány elnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár állnak az akció mögött. További információk, részletek és helyszínek elérhetőek a www.ckszkbaranya.hu/veradas oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!