Több száz hektáron gyérítenek

2023.08.16. 13:50

Ismét odacsapnak Mohácson a szúnyogoknak

Ezen a héten a katasztrófavédelem nem tervez Mohácson és környékén szúnyogirtást, az önkormányzat viszont ismét megrendelte a vérszívók pusztítását.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Kwangmoozaa

Idén egész nyáron régen tapasztalt mértékű szúnyoginváziót kénytelenek elviselni a mohácsiak és a város környékén lakók. Az időjárási körülmények különösen kedveztek a vérszívók szaporodásának, a Dunán nemrég levonult árhullám után pedig ismét szúnyogok milliárdjai keseríthetik a mohácsiak életét.

A katasztrófavédelem korábban ugyan többször is végeztetett a szúnyogok gyérítése érdekében beavatkozásokat, a héten azonban nem terveznek ilyet, így az önkormányzat ismét lépett, szúnyoggyérítést rendelt meg a város.

A földről végzett, úgynevezett melegködös beavatkozásra Mohács területén több száz hektáron kerül sor szerdán este, kedvezőtlen időjárási körülmények esetén egy nappal később, csütörtökön.

Az ezen a napon, szerdán kezdődő Mohácsi Néptáncfesztiválra tekintettel a rendezvény helyszínén, a Vörösmarty utcában csak este tizenegy óra után végzi el a beavatkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!