Figyelem!

2023.08.31. 14:40

Orvosi ügyelet: az 1830-as szám lép életbe

Szeptember elsejétől Baranya vármegye is csatlakozik az orvosi ügyeleti ellátás új rendszeréhez.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Rokas Tenys

Lényeges változás, hogy az Országos Mentőszolgálat fogja irányítani az ügyeleti ellátást is, így lesz egy külön ügyeleti időben hívható 1830-as központi telefonszáma, de továbbra is bárki igénybe veheti a 112 segélyhívó telefonszámot a nap bármely szakában. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a rendszerről elmondta, hogy délután négy és este tíz között háziorvosi ügyelet lesz a vármegye kilenc telephelyén, este tíztől már egy valódi ügyeletet működtetnek. Itt is rendelkezésre áll öt telephely (Komló, Mohács, Siklós, Szigetvár, Pécs), ha valaki személyesen szeretne ügyeletere menni, de előtte érdemes felhívni a 1830-as számot. Egy egészségügyei szakember veszi fel a telefont, aki az információk alapján tud segíteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás, elképzelhető telefonos tanácsadásra van szükség, de az is lehet, hogy ha életveszély van, mentőautót indít a helyszínre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!