Csúszás

2023.09.06. 16:20

Péterffyék önünnepeltek, de még másfél hónapig húzzák a Szigeti utat

Szürreális fordulatot vett a Szigeti úti csigalassú beruházás, miután Péterffy Attiláékat szembesítették azzal, hogy a leaszfaltozott és felfestett bicikliutat, illetve a gyalogátkelőt elönti a víz, ha esik az eső, és hatalmas tócsán kell átkelniük az arra közlekedőknek. A kivitelezés határidejéről vagy korábban nem mondtak igazat, vagy most nem, most ugyanis már október 20-at emlegetnek zárásként.

Bóka Máté Ciprián

A Szigeti úton úgy sikerült leaszfaltozni a burkolatot és majd pedig az lefesteni több hónapig tartó előkészület és "munka" után, hogy az út északi felén, a kerékpár úton, és a forgalmas zebrán is megáll a víz. A jelenséget rengetegen szóvá tették, a környékbeliek pedig nem értik, hogy a Péterffy Attila polgármester vezette önkormányzat kivitelezője, a Strabag ennyi idő alatt miért nem tudott egy olyan egyszerű feladatot, mint a vízelvezetés, megoldani. 

A Magyar Szocialista Párt 2024-es polgármesterjelöltje a szocialista és Gyurcsány-párti politikusaival karöltve augusztus végén sétált végig a Szigeti úton egy forgatás erejéig, amelyben ünnepeltette magát azzal, hogy márciustól augusztus végéig néhány száz méternyi aszfaltot, burkolatot, valamint kereszteződést megújítottak, illetve pár elektromos kábelt kicseréltek. 

Csakhogy a pécsiek rendszerint alig láttak munkásokat az "építkezésen", nem egyszer napokig senki nem dolgozott a területen, de mókás volt, amikor a magára komoly cégként tekintő Péterffy-barát vállalat egyetlen markolót tudott hadrendbe állítani a területen, vagy amikor fel-alá sétálgattak a munkások a területen. Később a sajtótájékoztatón megjelent, de a sajtó nyilvánosságot azért sunyin elkerülő helyi céges kisvezetők ellenben kinevették azt, amikor a pécsieket megkeserítő dugókról kérdeztek az újságírók.

Ilyen előzmények után különösen érdekes bejelentésnek számít a pécsi önkormányzat részéről, hogy Szigeti úton nemcsak szeptemberben, hanem még októberben is dolgozni fognak. Márciustól ugyanis nem volt elég fél év arra, hogy a Szigeti út déli oldalán a Tüzér utca és a Huszár utca közötti, járdaszakaszt helyreállítsák, és az itt lévő buszmegállót kialakítsák, a Szigeti úti járda Huszár utca és a Szliven Étteremhez vezető út közötti szakaszának kiépítsék, a vízelvezetést megoldják, de még a Szliven Áruházzal szembeni buszmegálló sem készült el, illetve a pécsiek által reklamált vízelvezetést sem sikerült megoldani. 

A baloldali önkormányzat március 22-én ugyan még azt közölte, hogy a "projekt teljes kivitelezésére rendelkezésre álló idő 6 hónap. Ám vagy akkor nem mondtak igazat, vagy pedig a csigatempóban dolgozó kivitelező tett még rá egy hónapot a munkákra. A városházi propagandisták ugyanis már nem szeptember 22-őt jelölték meg munkálatok a befejezési dátumának, hanem  október 20-át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!