Rózsafüzér

2023.11.11. 15:00

A békéért, az egységért imádkoztak a gyerekek

Wald Kata

Forrás: pixabay

Világszerte gyermekek imádkoztak a békéért és az egységért a közelmúltban – az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez a Pécsi egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák, valamint a plébániai ifjúsági csoportok is csatlakoztak a pedagógusokkal és a hitoktatókkal együtt. 

– A pápai jogú nemzetközi karitászszervezet, a Szükséget Szenvedő Egyház 20 éve, hogy minden év október 18-án hívja a plébániákat, az óvodákat, az iskolákat és a családokat szerte a világon, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben, amelyhez a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2018-ban csatlakozott – részletezte a Pécsi egyházmegye. 
A gyermekek közös rózsafüzér-imádsága 2005-ben indult venezuelai keresztény közösségektől, és ötlete a huszadik század egyik legnagyobb szentje, Pio atya egy ismert mondatán alapul: „Amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, megváltozik a világ”. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!