Bama.hu videó

2023.12.03. 20:00

A diákok méltón tisztelegtek a nagy múltú szakma és azok képviselői előtt (videó és galéria)

Szólt a zene, hatalmas volt a koncentráció a harmincötödik alkalommal megrendezett Hesz János és Dudás Ági néni emlékversenyen, a Baranya Vármegyei SZC Simonyi Károly Technikum és Szakközép Iskolában. A jövő fodrászai a versenytéren fonták a hajakat, tehetségükkel elkápráztatták nemcsak diáktársaikat, hanem a zsűri tagjait is.

Czeczon Enikő

Fotó: Kovács Liliána

Ezt a nagy múltra visszatekintő eseményt minden év december első vasárnapján rendezik meg, de a pandémia óta ez a második, élőben megrendezett verseny, ahol a tanulók szemtől-szemben mérhették össze tudásukat.

A hajfonó versenyszám keretében olyan mesterművek születtek, hogy csak ámulni lehetett rajtuk. Az elkészült hajkoronákkal a diákok méltón tisztelegtek a szakma és azok képviselői előtt.

Vassné Keszler Linda fodrász szakoktató már több mint tíz éve tartja össze ezt a megmérettetést. Ahogy mindig, idén is a szakma impozáns személyeit sikerült megnyerni a zsűribe, mint például Hajas Lászlót, Kormány Etát, Kászonyi Ildikót és Bozsics Katalint, ráadásul Szerbiából is érkezett egy zsűritag, Saja Majstor. Baranyai Vivient is az eseményen köszönhettük, aki 2023-ban világbajnok lett a Senior Ladies Technical Braided Style kategóriában, a Párizsban megrendezett OMC világbajnokságon.

A zsűri Szerbiából érkezett tagja, Saja Majstor országában a legjobb a szakmája minden területén, sőt, az egész régióban ő áll az első helyen, és kétszeres nemzetközi bajnok a hajtetoválás területén. A zsűritag elmondta hírportálunknak, hogy nagyon tetszik neki a verseny, és megtiszteltetés számára, hogy részese lehet mindennek. Megosztotta velünk azt is, hogy nagyon jók voltak mind a férfi, mind a női versenyszámok, de kiemelte azt, hogy a versenyzők közül a lányok munkája tetszett neki a leginkább, mert roppant kreatívak.

Az idei versenyre tizenegy hazai iskolából neveztek. Érkeztek versenyzők Pécsről, Kaposvárról, Nagykanizsáról, Budapestről, Vásárhelyről, Békéscsabáról, Keszthelyről, Kalocsáról, Siófokról és Zalaegerszegről. A férfi versenyszámban huszonnyolcan, a fonás és a konty készítésben huszonhatan-huszonhatan mérték össze tudásukat.

A kozmetikus tanulóknak, mint minden évben, most is egy meghatározott témában kellett elkészíteniük a modellek sminkjeit. Idén ez „A hét fátyol tánc” volt. Ennek keretében elsősorban a tisztaságra, az összhangra kellett nagyon odafigyelniük a versenyzőknek.

2022-ben beszéltünk arról a szervezővel, hogy a versenyt szeretnék nemzetközivé tenni, ami úgy tűnik meg is valósul, hiszen Saja Majstor zsűritag azt ígérte, hogy jövőre elhozza csapatát Szerbiából a versenyre, hogy ők is megmutassák tehetségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!