Várják a segítséget

2023.12.07. 14:30

A rászorulók karácsonyát varázsolnák ünnepivé

A rászoruló családok megsegítésére karácsonyi élelmiszergyűjtési akciót szervez ezen a hétvégén is a Magyar Vöröskereszt.

Wald Kata

Fotó: Nagy Norbert

 Ezúttal a Tesco Áruházakban várják az adományokat, Baranyában összesen hét helyen: Siklóson, Mohácson, Komlón, Szigetváron, valamint Pécsen a Siklósi úti, a Budai vámi és a Makay úti üzletekben. 

A Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete arra kéri a december 8-án, illetve 9-én az érintett áruházakban vásárlókat, hogy tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert, majd adják le a segélyszervezet kihelyezett standjainál - az adományokat még karácsony előtt eljuttatják a nélkülözésben élőkhöz. Lencse, bab, mazsola, cukor, konzerv, tea, levestészta, körettészta, étolaj, bébiétel, édesség - mindezek segítséget jelentenek. Az adományokat pénteken és szombaton is 10-től 18 óráig gyűjtik. 

Pár héttel ezelőtt a Penny Marketekben tartott hasonló akciót a Magyar Vöröskereszt - akkor Baranyában több mint 2 tonna tartós élelmiszer, illetve tisztító- és tisztálkodási szer gyűlt össze a két nap során, mintegy ezer adományozónak köszönhetően, a kezdeményezésben résztvevő öt áruházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!