Online adomány

2023.12.23. 15:40

Szeretetdoboz is segíti a nélkülözőket az ünnepi időszakban

A Katolikus Karitász által szervezett Angyalbatyu akció során Baranya-szerte sok helyen gyűjtötték a hátrányos helyzetű gyermekek számára készített ajándékcsomagokat – a meghirdetett gyűjtőpontokon december 17-ig, illetve 18-ig fogadták az adományokat, aki azonban még karácsony előtt szeretne csatlakozni az akcióhoz, online adományozással megteheti, valamint a 1356-os adományvonalon is hívásonként 500 forinttal támogatható a gyűjtés.

Wald Kata

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az ajándékokat a Katolikus Karitász országos önkéntes hálózatán keresztül juttatják el a gyermekekhez, amelyeket családlátogatások alkalmával vagy a Karitász szervezeteinél, illetve ünnepi műsorok alkalmával vesznek át az érintettek még az ünnepek előtt. 

A Magyar Református Szeretetszolgálat is meghirdette 2023 adventjében a hagyományos Szeretetdoboz gyűjtőprogramját, amelynek célja, hogy tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel segítsék a nélkülözésben élő családokat. A szeretetszolgálat célja, hogy tél végéig legalább tízezer rászorulót tudjanak támogatni adománnyal. 
A tárgyi felajánlások mellett anyagi segítséget is fogadnak, így a hiányzó élelmiszereket a szervezet munkatársai vásárolják meg a családok számára. A 1358-as adományvonal hívása 500 forint támogatást jelent, valamint tetszőleges összeggel is hozzá lehet járulni az adventi programhoz, a szervezet számlaszámára történő átutalással, illetve a honlapjukon elérhető online bankkártyás fizetéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!